De kerst staat weer voor de deur. Net als elk jaar moet ook jij weer opzoek naar een bijzonder gerecht om met kerst op tafel te zetten. Dat je in de winter prima kan BBQen is inmiddels wel bewezen. Wil je...

Picanha

Als je een groot stuk vlees op je BBQ wil bereiden moet je zeker een keer Picanha proberen. Veel slagers hebben dit tegenwoordig gewoon in hun assortiment. Vooral de gespecialiseerde BBQ slagers. Daarnaast is dit stuk "vergeten vlees" ook nog eens...
Eindelijk, hij is er! De Weber Master-Touch Limited Edition RED Een BBQ in de iconische rode Weber kleur. Weber heeft mij benaderd om hun nieuwste model, de Weber Master-Touch Limited Edition RED te testen. Daar zeg je natuurlijk geen nee tegen! Mijn oude Weber...

Vakantie BBQ tips

Vakantie, het moment om even lekker tot rust te komen. BBQen is daar ideaal voor. Tijdens je vakantie heb je alle tijd, maar je bent niet de enige. Op de vraag "wanneer is het vlees klaar" zit je dan ook...
Het Vuur de Baas is een boek geschreven door Noskos "Dennis van Koutrik". In 2007 begon hij het eerste Nederlandse BBQ blog BBQ-NL.com. Daarnaast is hij lid van de Sea Side Smokers. Een BBQ team dat meedoet aan wedstrijden. In 2011 begon hij...
Ooit bedacht als een grappige gadget, maar inmiddels uitgegroeid tot een onmisbaar stuk BBQ gereedschap. “DE BBQ LETTERTANG” De BBQ Lettertang biedt oneindig veel voordelen. Wil je voorkomen dat een ander er met jouw steak vandoor gaat. Zet je naam in je...

Weber iGrill 2

Wie grote stukken vlees bereid op zijn BBQ kan niet zonder een goede kernthermometer. Ik heb een hoop thermometers getest en versleten. De volgende op mijn lijstje was de iGrill 2. Het grootste voordeel van deze thermometer vond ik het...
Het lijkt misschien wat eng, een hele rollade bereiden op de BBQ en dan ook nog van kip, maar ik kan me geen betere manier bedenken om een lekkere sappige rollade te bereiden. Kip moet perfect gaar zijn, maar zeker...

Pulled Karbo

Pulled Karbo (Pulled Pork) Ik ben eerlijk, het bereiden van Pulled Pork kost best een hoop tijd. Zeker de moeite waard, maar soms denk je, kan het niet makkelijker. Dit is een variant op Pulled Pork die zeker niet onder doet...
Als je je rooster netjes schoon houd zal je merken dat je staalborstel (schoonmaakborstel) dat klusje snel voor je kan klaren, maar dat op den duur je borstel vol komt te zitten met vet. Geen nood, dat is makkelijk...