Naast vlees kan je natuurlijk ook groente op de BBQ bereiden. Ik word hier nog wel eens aan herinnerd. Vandaar dit recept voor vegetarische aardappelsalade MET SPEK.
Heerlijk voor erbij en makkelijk voor te bereiden.


Ingrediënten:

  • 1 kg vastkokende aardappels
  • Olijfolie
  • 2 ons bacon/speklappen
  • 1 kleine ui
  • 1 dl witte azijn
  • 1 el suiker
  • 8 el mayonaise
  • 1 el bieslook
  • 2 bosuitjes
  • peper

Bereiding:

    1. Was de aardappels en smeer ze in met olijfolie.
    2. Pak elke aardappel apart in met aluminiumfolie en leg ze op de BBQ.
      Omdat je ze hebt ingepakt met aluminiumfolie zullen ze mooi gelijk gaar stomen en niet verbranden.
      IMG_20160311_172502_20160311_LR_1600L
    3. Snij de spek in kleine stukjes. Doe wat olie in een oude pan (of dutch oven) en bak deze naast de aardappels zacht krokant.
      IMG_20160311_180417_20160311_LR_1600L
    4. Snij de overige ingrediënten fijn en meng deze door elkaar.
      IMG_20160311_182436_20160311_LR_1600L
    5. Na ongeveer een uur zijn de aardappels klaar. Dit is afhankelijk van de grootte. Als je met een satéprikker makkelijk door de aardappel kan prikken weet je dat ze goed zijn.
      IMG_20160311_184210_20160311_LR_1600L
    6. Laat de aardappels afkoelen en snij de ze in kleine blokjes of plakjes.
      IMG_20160311_190450_20160311_LR_1600L
    7. Meng de aardappels en de spek door de overige ingrediënten.
    8. Breng de aardappelsalade op smaak met wat peper.

aardappel-salade-001_20140429_LR_1600L


Heerlijk voor bij de Spareribs, Whiskey WingsMOINK ballenBierworstenBeercan ChickenBig Kahuna BurgersSpeklappensaté enz…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here