Beercan chicken is de makkelijkste en lekkerste manier om kip op je BBQ te bereiden en het ziet er nog grappig uit ook.


Ingrediënten:

  • Een hele kip
  • Kip kruiden
  • Blikje bier

Bereiden (ca. 60min / 180gr):

  1. Smeer de kip in met kip kruiden en laat deze even intrekken.
  2. Steek ondertussen de kolenstarter aan (met ca. 30 min zijn de kolen klaar).
  3. Plaats in het midden van de BBQ een aluminium lekbak en verdeel daaromheen de kolen. Door de kolen aan de buitenzijde van je BBQ te verdelen gaart de kip mooi geleidelijk.
  4. Nu het leukste van de Beercan chicken: Steek een (geopend) blik bier in de holte van de kip. Het bier zal de kip van binnenuit garen waardoor deze lekker  sappig wordt.
  5. Plaats de kip in het midden van de BBQ. Als je een grote kip hebt kan je deze ook in de lekbak op het onderste rooster zetten.
  6. Laat de kip ca. 60 min garen bij 180 graden.  Als de kerntemperatuur van de kip 76 graden is is deze gaar.

Zo lekker heb je kip nog nooit gegeten. Eet smakelijk!



DELEN
Vorig artikelEasterwood Spareribs
Volgend artikelRoken

1 REACTIE

  1. hoi

    Hahaha lijkt mij heerlijk alleen zet er nog een kommetje rookmot bij in de BBQ wordt ie vast nog lekkerder toppie mooi recept.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here