Deze zeer complete Burger is gebaseerd op de Howdad’s Bacon Cheeseburger van, de naam zegt het al, Howdad’s uit San Diego. Volgens lokale kenners de beste burger van San Diego en volgens andere zelfs de beste van het land. Deze moest ik natuurlijk een keer proberen. Hier lees je hoe je deze makkelijk zelf kunt maken.


bacon_cheeseburger_IMG_0904_20141205_LR_1600L Ingrediënten

  • Voor de hamburgers
    • Runder gehakt (500 gram voor 5 burgers)
    • 1 Ei
    • Paneermeel (2 el)
    • Peper en Zout
  • Spek
  • Bollen
  • Cheddarkaas
  • Mayonaise
  • Gele mosterd
  • Ui (uienringen)
  • Ketchup
  • Augurk (plakjes)
  • Tomaat
  • Ijsbergsla

De burgers

  1. Een echte burger maak je van rundergehakt, gebruik hiervoor ongeveer 100 gram per burger.
  2. Klop in een kom een eitje los en voeg hier 2 el paneermeel, peper en zout aan toe.
    De paneermeel zorgt ervoor dat de burgers minder snel uit elkaar vallen.
    Gebruik één eitje voor elke 500 gram gehakt.
  3. Kneed dit samen met de gehakt door elkaar en rol hier 5 ballen van.
  4. Leg op een bord of snijplank aluminiumfolie, leg hier de ballen op en dek ze af met folie.
  5. Zet deze ca. 20 minuten in de koelkast. Hierdoor worden de ballen steviger en vallen ze minder snel uit elkaar.
  6. Leg de ballen tussen 2 lagen aluminiumfolie en druk ze met een snijplank plat zodat de burger overal de zelfde dikte heeft (ongeveer 1 cm). Let erop dat de hamburgers behoorlijk krimpen op de BBQ dus mogen ze best wat aan de grote kant zijn.

Bereiding

  1. Kook de spek eerst in water. Hierdoor zal de spek minder omkrullen tijdens het bakken. Bak de spek nu half krokant.
  2. Gril de hamburger aan 1 zijde dicht en draai deze om.
  3. Schroei de bollen aan de binnenzijde licht aan.
  4. Bedek de burger met een laag spek en dek deze af met een plak cheddarkaas. Deze zal nu mooi over en door het spek heen smelten. Door de bovenste helft van de bol vast op de kaas te leggen gaat het smelten nog sneller en kleeft deze ook mooi aan de bol.
  5. Smeer de onderste helft van de bol in met mayonaise.
  6. Doe op de mayonaise een klodder gele mosterd.
  7. Let hierop een bed van uien ringen.
  8. Spuit hierover ketchup.
  9. Dek dit af met een laag augurken.
  10. Leg hier een schijf tomaat op.
  11. Dek dit af met een grote berg ijsbergsla.
  12. Plaats daarop de burger met het spek, de kaas en de bovenste helft van de bol.

Stroop wel je mouwen op tijdens het eten want dat wordt een hele strijd.

bacon_cheeseburger_IMG_0939_20141205_LR_1600L

2 REACTIES

  1. Een super lekkere burger. Helemaal als je ‘m als verrassing alvast voor je verjaardag krijgt.
    Die knapperige bacon maaktehet echt af!

LAAT EEN REACTIE ACHTER