Voor grote stukken vlees is het goed te weten wij welke kerntemperatuur het vlees gaar is. Onderstaande tabel is daarbij een handig hulpmiddel.

  PRODUCT  ENGELS 
      IN DE KERN
RUNDVLEES Rollade rare 50-52
    medium rare 55-58
    medium 60-63
    medium well 65-67
    well done 70 en hoger
  Braadstuk rare 50-52
    medium rare 55-58
    medium 60-63
    medium well 65-67
    well done 70 en hoger
  Steak rare 50-52
    medium rare 55-58
    medium 60-63
    medium well 65-67
    well done 70 en hoger
  Vlees aan het bot rare 50-52
    medium rare 55-58
    medium 60-63
    medium well 65-67
    well done 70 en hoger
  Gehakt   70-72
LAMSVLEES Rollade rare 50-52
    medium rare 55-58
    medium 60-63
    medium well 65-67
    well done 70 en hoger
  Braadstuk rare 50-52
    medium rare 55-58
    medium 60-63
    medium well 65-67
    well done 70 en hoger
  Steak rare 50-52
    medium rare 55-58
    medium 60-63
    medium well 65-67
    well done 70 en hoger
  Vlees aan het bot rare 50-52
    medium rare 55-58
    medium 60-63
    medium well 65-67
    well done 70 en hoger
  Gehakt   70-72
VARKENSVLEES Rollade medium 60-63
    well done 70 en hoger
  Ribben well done 70 en hoger
  Schouder well done 70 en hoger
  Vlees aan het medium 60-63
  bot well done 70 en hoger
  Gehakt   70-72
  Ham (rauw) well done 70 en hoger
  Ham (voorgegaard) well done 60-63
ALLE SOORTEN VLEES worst, farce, vulling (voorgegaard) well done 70 en hoger
KIP     76
KALKOEN Vlees   70-72
  Vulling   70-72
VIS Heel   60
  Gefileerd   60
  Steaks   60
TONIJN     52
MARLIN     52
ZWAARDVIS     52
TIGER PRAWN Medium, gekookt   3-4 minuten
  Large, gekookt   5-7 minuten
  Jumbo, gekookt   7-8 minuten
KREEFT Gekookt, in zijn geheel, 500gr   12-15 minuten
  Ovengrill, in zijn geheel, 500gr   3-4 minuten
  Gestoomd, in zijn geheel, 500gr   15-20 minuten
  Staarten, gebakken   15 minuten
  Staarten,oven gegrild   9-10 minuten
COQUILLE ST. JACQUES Gebakken, zonder schelp   2 x 2 minuten
  Oven gegrild, in halve schelp   6-7 minuten

 

DELEN
Vorig artikelDe Big Niels Burger
Volgend artikelColakip

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER