Hier een hartig/zoet recept dat eigenlijk een voorgerecht is, maar zo lekker is dat je het ook prima als hoofdgerecht kan serveren. Ik heb deze bereid in een Lodge van 17cm (een gietijzeren ketel) welke ik gewonnen heb op www.brambbq.nl. Deze zijn te koop bij o.a. www.kookpunt.nl. In een gietijzeren ketel, ook wel bekend als een Dutch Oven, is dit recept erg makkelijk te maken. Je kunt dit natuurlijk in elk type pan maken.


kip_met_appel_en_kaneel_IMG_8925_20141107_LR_1600LIngrediënten

  • 2 Appels (Golden Delicious)
  • 2 kipfilets
  • 1 ui
  • Kruiden voor de kip
  • olie of braadboter
  • Stroop
  • 1 tl kaneel

Voorbereiding

  1. Schil de appel en snij deze in 8 gelijke stukken;
  2. Snij de kip in even grote stukken als de appel;
  3. Smeer de kip in met je favoriete kruiden/rub;
  4. Snij de ui in kleine stukken.

Bereiding

  1. Breng de pan langzaam op temperatuur;
  2. Verhit olie/braadboter in de pan;
  3. Fruit de ui;
  4. Voeg de kip hierbij, maar bak deze nog niet helemaal door;
  5. Halverwege voeg je de appels, een grote scheut stroop en een theelepel kaneel toe;
  6. Bak het geheel door tot kip gaar is en de appel zacht.

Serveertip

Leg de kip en de appel op een langwerpig bord en overgiet deze met achtergebleven stroop en jus uit de pan. Eventueel kun je nog extra stroop en kaneel toevoegen voor wat meer smaak.

kip_met_appel_en_kaneel_IMG_8936_20141107_LR_1600L

 Zowel een voor- als een hoofdgerecht!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here