Dit is een heerlijk tapas recept, zeker als je van knoflook houdt. Perfect als voor of bijgerecht.


Ingrediënten (voor 150 gram garnalen)

  • 150 gram garnalen/gamba’s
  • Zout en peper
  • ½ tl. paprikapoeder
  • Paar druppels citroensap
  • Olijfolie
  • Klontje boter
  • 4 teentjes knoflook

Bereiding

knoflook_garnalen_004Gebruik hiervoor een oude pan, of een dutch oven.

  1. Bereid je BBQ voor op direct grillen.
  2. Verhit olijfolie in de pan en voeg hier wat boter aan toe tot het begint te schuimen, ongeveer 2 á 3 minuten.
  3. Voeg hier de knoflook aan toe en roer tot deze zacht is.
  4. Na ongeveer een minuut doe je garnalen/gamba’s erbij.
  5. Breng deze op smaak met zout, peter en en paprikapoeder.
  6. Bak de garnalen in ongeveer 3 minuten gaar.
  7. Serveer ze samen met de olie in een schaaltje en besprenkel met wat citroensap.

DELEN
Vorig artikelCordon Bleu
Volgend artikelAardappelsalade van de BBQ

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here