Je kent ze wel, die droog gebakken karbonades. Met dit recept ben je dat snel vergeten. Haal je karbonades wel bij de slager, en niet in de supermarkt. De karbonades van de slager zijn wat vetter en hebben veel...
Hier een hartig/zoet recept dat eigenlijk een voorgerecht is, maar zo lekker is dat je het ook prima als hoofdgerecht kan serveren. Ik heb deze bereid in een Lodge van 17cm (een gietijzeren ketel) welke ik gewonnen heb op www.brambbq.nl....

Pulled Pork

Als je een keer een hele dag met je BBQ wilt spelen en verplicht thuis wilt blijven dan is het bereiden van Pulled Pork echt iets voor jou. Je bent hier rustig een uur of 10 mee bezig. Als...
Dit is een gerecht uit New Orleans. Een Po’boy is de sandwich van Louisiana en bestaat uit een stuk stokbrood belegd met sla, tomaat en allerlei gefrituurde zeevruchten. De zeevruchten zijn pittig gekruid met cajunkruiden. Hier simpele variant die je...

Colakip

Lekkere zoete kippenpootjes om je vingers bij af te likken, wie lust die nou niet? Met deze marinade krijgt je kip een lekker zoete smaak. Gewoon heerlijk. INGREDIËNTEN (voor 0,5 ltr) 1/4 el - kaneel 1/4 el - oregano 1/2 el - zwarte peper 1/4 kopje...

Kerntemperaturen

Voor grote stukken vlees is het goed te weten wij welke kerntemperatuur het vlees gaar is. Onderstaande tabel is daarbij een handig hulpmiddel.   PRODUCT  ENGELS  C˚       IN DE KERN RUNDVLEES Rollade rare 50-52     medium rare 55-58     medium 60-63     medium well 65-67     well done 70 en hoger   Braadstuk rare 50-52     medium rare 55-58     medium 60-63     medium well 65-67     well done 70 en hoger   Steak rare 50-52     medium rare 55-58     medium 60-63     medium well 65-67     well done 70 en...
De Big Niels Burger is gebaseerd om een heel bekend dubbel broodje hamburger. Ja het is de Big Mac. De Big Mac werd in 1968 bedacht door Jim Delligatti en werd een wereldwijd succes. Inmiddels is dit een van de meest...

Pulled Chicken

Pulled Pork is lekker, maar als je even wat minder tijd hebt is dit een uitkomst. Binnen 2 uur heb je heerlijke broodjes Pulled Chicken. Zo een lekker broodje kip heb je nog nooit gegeten. Ook lekker om eens een nieuw...

Roken

Roken is naast marineren en insmeren met een rub een manier om je vlees extra smaak en kleur te geven. Net zoals met marinades kan je ook verschillende soorten hout gebruiken om het vlees verschillende smaken te geven. Door het juiste...
Beercan chicken is de makkelijkste en lekkerste manier om kip op je BBQ te bereiden en het ziet er nog grappig uit ook. Ingrediënten: Een hele kip Kip kruiden Blikje bier Bereiden (ca. 60min / 180gr): Smeer de kip in met kip kruiden en laat...