Grote stukken rundvlees

Dit is eigenlijk geen recept, maar meer een uitleg over de wijze waarop je een groot stuk koe klaar maak op de BBQ. Ingrediënten: Een groot stuk...

Zoetzuresaus

Zoetzure saus is een van oorsprong Aziatische saus die je in de supermarkt kunt kopen. Bij veel vleesgerechten van de bbq komt zoetzure saus prima tot...

Sate marinade

Deze marinade wordt zeer aanbevolen. Weer eens wat anders dan de standaard kant-en-klare saté marinades. Ingrediënten: (voor een kilo varkensvlees) 2 el zonnebloemolie 2 el ketjap 1 ui fijn...

Pindasaus

Echte pindasaus. En niet die van wijko, nee ECHTE pinadasuas. Ingrediënten: 1/2 pot pindakaas 2 tenen knoflook  1 theelepel sambal oelek  2 theelepels javaanse suiker...

Vis bereiden op de BBQ

Op de BBQ  is vis een lekker en gezond alternatief voor vlees. Daarnaast is vis heel geschikt voor de BBQ omdat het snel gaar...

Indirect BBQen?

Indirect BBQen doe je door het eten op een rooster te leggen zonder directe verhitting daaronder. Als je het vlees direct boven de kolen...

Hoe start ik mijn BBQ?

Er zijn verschillende manier om je BBQ op temperatuur te krijgen. Zelf doe ik dit met een kolenstarter, maar het kan ook elektrisch of...

Grillen (directe verhitting)

Er bestaat nog wel eens onduidelijkheid tussen BBQen en grillen. Je wordt wel eens gevraagd of je ergens komt "BBQen", maar als je daar...

Houtskool of briketten?

Wat zijn de voor en nadelen van houtskool en briketten, en wanneer moet je welke gebruiken? Houtskool Waar komt Houtskool vandaan? Het oude ambacht van kolenbrander bestaat...