Zoetzure saus is een van oorsprong Aziatische saus die je in de supermarkt kunt kopen. Bij veel vleesgerechten van de bbq komt zoetzure saus prima tot zijn recht. Hier een recept hoe je deze zelf kan maken met verse ingrediënten. Ingrediënten: 2...
Deze marinade wordt zeer aanbevolen. Weer eens wat anders dan de standaard kant-en-klare saté marinades. Ingrediënten: (voor een kilo varkensvlees) 2 el zonnebloemolie 2 el ketjap 1 ui fijn gesneden 2 teentjes knoflook 2 tl ketoembar (gemalen korianderkorrels) 2 tl laos 1 tl djintan (gemalen komijn) 1 tl sambal...

Pindasaus

Echte pindasaus. En niet die van wijko, nee ECHTE pinadasuas. Ingrediënten: 1/2 pot pindakaas 2 tenen knoflook  1 theelepel sambal oelek  2 theelepels javaanse suiker of 4 theelepels bruine suiker sap van 1/2 citroen 1 mespuntje trassi 2 kopjes water Bereiding: ...
Op de BBQ  is vis een lekker en gezond alternatief voor vlees. Daarnaast is vis heel geschikt voor de BBQ omdat het snel gaar is. Bijna alle vissoorten kunnen op de BBQ bereid worden.Hele vissen bereid je op de...

Indirect BBQen?

Indirect BBQen doe je door het eten op een rooster te leggen zonder directe verhitting daaronder. Als je het vlees direct boven de kolen zou leggen ben je aan het grillen en niet aan het BBQen. De indirecte verhitting heeft...
Er zijn verschillende manier om je BBQ op temperatuur te krijgen. Zelf doe ik dit met een kolenstarter, maar het kan ook elektrisch of gewoon door ze handig te stapelen. Neem ±30-45 minuten de tijd om een goed vuur aan...
Er bestaat nog wel eens onduidelijkheid tussen BBQen en grillen. Je wordt wel eens gevraagd of je ergens komt "BBQen", maar als je daar dan komt staan ze lekker het vlees dicht te schroeien. Grillen dus. Directe verhitting (open) Met grillen...
Wat zijn de voor en nadelen van houtskool en briketten, en wanneer moet je welke gebruiken? Houtskool Waar komt Houtskool vandaan? Het oude ambacht van kolenbrander bestaat in Nederland, België en Luxemburg niet meer. Houtskool wordt tegenwoordig vooral industrieel via droge distillatie...