Deze marinade wordt zeer aanbevolen. Weer eens wat anders dan de standaard kant-en-klare saté marinades.


Ingrediënten: (voor een kilo varkensvlees)

  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el ketjap
  • 1 ui fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl ketoembar (gemalen korianderkorrels)
  • 2 tl laos
  • 1 tl djintan (gemalen komijn)
  • 1 tl sambal of een halve lombok (rode peper)
  • 1/2 citroen uitgeperst
  • zout
  • peper

Bereidingswijze:
1 | Plet de knoflook en meng deze samen met de ui, sambal en de kruide tot een kruidenmengsels, hiervoor kun je ook een keukenmachine gebruiken.
2 | Vermeng dit samen met de zonnebloemolie, citroensap en ketjap.
3 | Snij het vlees in blokjes.
4 | Meng de marinade goed door het vlees en laat het een nachtje intrekken in de koelkast.


Bron: www.brambbq.nl

DELEN
Vorig artikelPindasaus
Volgend artikelZoetzuresaus

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER