Dit zijn duidelijk spare ribs, maar deze zijn ontstaan uit een combinatie van verschillende gerechten. Als iemand een passende naam weet dan moet ie dat even laten weten. Voorlopig blijven het gewoon spareribs want ze waren gewoon vreselijk lekker.


Ingrediënten:

  • 2 st | Spare ribs, flinke vlees ribben of baby back ribs. Als er maar vlees aan zit
  • 1 st | je favoriete BBQ kruiden
  • 1 st | fles BBQ saus
  • 2 el | bruine suiker
  • 2 tl | knoflookpoeder
  • 1 st | ui
  • 1 st | fles bier
  • 1 st | pan of grote aluminium bak
  • 1 st | hete peper

Voorbereiding:
1. | haal de vlies van de spareribs;
2. | wrijf deze goed in met de rub (kruiden);
3. | snijd de spareribs in kleine stukken en laat de kruiden ca 2 uur intrekken;
4. | snijd een ui en doe deze samen met rest van de ingrediënten in de pan of aluminium bak;

BBQ:
5. | stook de bbq niet te heet, ca 170 graden;
6. | zet de pan met de saus er op en laat deze langzaam opwarmen;
7. | grill (direct) de spareribs gaar;
8. |  als de spareribs gaar zijn dompel je ze onder in de saus en laat je ze nog ca 1 uur in de saus koken;


Voor Spareribs die echt van het bot vallen, bekijk ook de Fall of the bone ribs >

DELEN
Vorig artikelWhisky Wings
Volgend artikelBanaan me Rolo

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here