Methadonsaus

Methadonssaus is een verslavend lekkere en verslavende “Luxe Bistrosaus” Al 40 jaar lang heeft Lub Korpadi uit Spakenburg een grote hobby. Koken op partijtjes en bij vrienden thuis. Op een dag besloot hij een saus te bedenken die anders was...
Een goed stuk vlees heeft niet meer nodig dan een beetje zout en peper. Maar af en toe een sausje of wat extra kruiden is wel lekker. De Nederlandse BBQ sauzen zijn over het algemeen wat mild.Wil je een...
Ik hou van simpele recepten die lekkerder zijn dan je zou verwachten. Vorige week plaatste Roy van BBQ-Junkie een recept op zijn site om zelf noten te roken op de BBQ. Dat heb ik gelijk uitgeprobeerd en het resultaat was...
Tijdens een BBQ sprak ik iemand die erg teleurgesteld was over de kwaliteit van mijn BBQ gereedschap, en dan met name mijn messen. Toen ik hem vroeg wat hij daaraan dacht te doen lag er een paar dagen laten...
In december heeft Fonteyn (Europa’s grootste Outdoor Living Mall) mij gevraagd of ik een pellet grill wilde uit proberen. Ik had hier al vaker over gelezen en was erg benieuwd dus dat heb ik gedaan. Ze stuurde mij de Traeger Timberline...
De kerst staat weer voor de deur. Net als elk jaar moet ook jij weer opzoek naar een bijzonder gerecht om met kerst op tafel te zetten. Dat je in de winter prima kan BBQen is inmiddels wel bewezen. Wil je...

Picanha

Als je een groot stuk vlees op je BBQ wil bereiden moet je zeker een keer Picanha proberen. Veel slagers hebben dit tegenwoordig gewoon in hun assortiment. Vooral de gespecialiseerde BBQ slagers. Daarnaast is dit stuk "vergeten vlees" ook nog eens...
Eindelijk, hij is er! De Weber Master-Touch Limited Edition RED Een BBQ in de iconische rode Weber kleur. Weber heeft mij benaderd om hun nieuwste model, de Weber Master-Touch Limited Edition RED te testen. Daar zeg je natuurlijk geen nee tegen! Mijn oude...

Vakantie BBQ tips

Vakantie, het moment om even lekker tot rust te komen. BBQen is daar ideaal voor. Tijdens je vakantie heb je alle tijd, maar je bent niet de enige. Op de vraag "wanneer is het vlees klaar" zit je dan ook...
Het Vuur de Baas is een boek geschreven door Noskos "Dennis van Koutrik". In 2007 begon hij het eerste Nederlandse BBQ blog BBQ-NL.com. Daarnaast is hij lid van de Sea Side Smokers. Een BBQ team dat meedoet aan wedstrijden. In 2011 begon hij...