Broodrol

Voor iedereen die gek is op pizza en een keer wat anders op zijn BBQ wil bereiden is dit een leuk alternatief. Natuurlijk zijn we allemaal gewent vlees op de BBQ te bereiden, maar je kan er ook andere gerechten op maken. Zo hier een variant op de alom bekende pizza of uienbrood.


Ingrediënten:

 • 1 pak brooddeeg
 • Bloem
 • Oude kaas (geraspt)
 • Paprika
 • Ui
 • Champignons
 • Salami

*Snijplank
*Pizzasteen
*Bakpapier


Bereiding:

 1. Maak brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat dit rijzen.Je kan het brooddeeg ook zelf maken door de volgende ingrediënten door elkaar te kneden:
  – 500 gram bloem
  – 5 gram droge gist
  – 10 gram zout
  – 300 ml (lauw) warm water
 2. Je bent vrij om zelf de vulling te bepalen. Ik stel voor, paprika, ui en salami, maar hier kan je natuurlijk voor gebruiken wat je zelf lekker vindt.
 3. Tijdens het rijzen van het deeg kun je de BBQ aansteken, ca. 225 graden en de vulling mengen in een kom.
 4. Strooi bloem over een snijplaat of plank en rol hier het deeg uit tot een grote plak. Niet te dik want dan heeft het deeg niet genoeg tijd om gaar te worden.
 5. Verdeel de vulling over de plaat deeg en rol deze strak op. Je kan de bodem ook eerst insmeren met BBQsaus of chilisaus.
 6. Snij de rol over de lengte open en vouw deze open. Je zal zien dat de inhoud mooi verdeelt is over de opengevouwen bodem. Eventueel kan je hier nog wat extra ingrediënten op doen.
 7. Om de bodem hanteerbaar te maken gebruik ik bakpapier. Hierdoor blijft je pizzasteen ook mooi schoon en hoef je geen bloem op je pizzasteen te strooien.
 8. Bak het brood 10 tot 20 minuten op de BBQ op ca 200 graden. Als de steen te warm is zal de bodem verbranden, hou dit goed in de gaten.

Eet smakkelijk

Print Friendly, PDF & Email
Vorig artikelOriginele MOINK Ballen
Volgend artikelBig Kahuna Burgers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Print Friendly, PDF & Email

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Door akkoord te gaan maak je gebruik van alle functionaliteit op deze site en accepteer je automatisch ons cookiebeleid.