Ik hou van simpele recepten die lekkerder zijn dan je zou verwachten. Vorige week plaatste Roy van BBQ-Junkie een recept op zijn site om zelf noten te roken op de BBQ. Dat heb ik gelijk uitgeprobeerd en het resultaat was inderdaad bijzonder lekker en ook nog eens erg leuk om te maken. Het is toch fantastisch om je gasten bij de borrel te verassen met zelf gerookte nootjes.
Hij vond het goed dat ik dit deelde dus hieronder het recept.


Ingrediënten:

  • 200 gram ongezouten cashewnoten
  • 200 gram ongezouten pinda’s
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 tl zout
  • 1 el zwarte peper
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 el zonnebloemolie
Benodigdheden:

  • BBQ met deksel
  • Grillplaat
  • Bakje met deksel
  • Rookhout

Voorbereiding:

  1. Meng de droge ingrediënten (paprikapoeder, chilipoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, zout, zwarte peper en de bruine basterdsuiker) door elkaar in een kommetje.
  2. Doe de noten en pinda’s in de bak met deksel en vermeng deze met de zonnebloemolie.
  3. Als alle noten goed zijn bedekt met olie doe je de droge kruiden erbij. Door de deksel op de bak te doen kan je ze even flink door elkaar schudden.

    Op de BBQ:

  4. Stook je BBQ op om direct te grillen en plaats de grillplaat recht boven de kolen.
  5. Smeer de grillplaat in met olie en laat deze even opwarmen.
  6. Verdeel de noten en pinda’s over het rooster en leg wat rookhout op de kolen.
  7. Sluit de deksel en laat de noten en pinda’s ca. 10 minuten roken.

Koud is de notenmix heerlijk, maar warm is hij verrukkelijk.

Tip: Probeer ook een andere noten.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here