Grote stukken rundvlees

Home Grillen Grote stukken rundvlees
Dit is eigenlijk geen recept, maar meer een uitleg over de wijze waarop je een groot stuk koe klaar maak op de BBQ.


Ingrediënten:

  • Een groot stuk rundvlees.
    (Denk hierbij aan bijvoorbeeld een achtermuis, een ezeltje/liesstuk of een jodenhaas. De stukken vlees variëren meestal tussen de 1 en 2 kilo).
  • Je favoriete steakkruiden
  • Een kernthermometer is handig, maar niet noodzakelijk

Voorbereiden:
1 | Smeer het stuk vlees in je met de kruidenmix. De dunnere stukken wat lichter insmeren dan de brede stukken. Daar kan je los gaan met je kruiden.


BBQ:
Ideaal is om het stuk vlees eerst wat voor te garen op een smoker. Heb je die er niet naast staan dan is indirect op je Weber ook een goed idee. Als je een kernthermometer hebt ga dan tot max. 35C. Het is namelijk heerlijk om het vlees af te grillen op heet vuur. Dus direct boven de hete kolen. Ga tot 54C en haal het stuk er dan vanaf. Je kan ook voelen aan het vlees of hij gaar is. Dan even laten bijkomen in de alufolie. Als je het stuk uit de folie hebt gehaald snij dan zo dun mogelijke plakjes. Tip is om dunne reepjes te snijden als je je gasten hebt opgezadeld met plastic messen. Eet smakelijk

Een goed vers stuk vlees mag wel iets roder of rosé. Op deze afbeeldingen was het vlees (57C)

 


bron: www.brambbq.nl

Print Friendly, PDF & Email
Vorig artikelZoetzuresaus
Volgend artikelBacon explotion

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Print Friendly, PDF & Email

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Door akkoord te gaan maak je gebruik van alle functionaliteit op deze site en accepteer je automatisch ons cookiebeleid.