BBQ meubel

Als je regelmatig BBQt merk je al snel dat de meeste BBQ's vrij laag zijn. De reden hiervoor is dat je dan goed op je vlees kan kijken en dat ze stabieler staan. Zelf vind ik het fijner als...
Spareribs zijn altijd lekker, maar wil je een keer echt lekkere spareribs maken dan moet je dit recept eens proberen. Door de langzame garing behoudt het vlees zijn smaak en wordt het vlees boterzacht. Het vlees valt gewoon van...
Wat is een rub? Een rub is een mix van kruiden die je gebruikt om je vlees mee te marineren en betekent letterlijk 'wrijven'. Ik marineer mijn vlees bij voorkeur een dag van te voren. De kruiden hebben dan genoeg tijd...
Het was moeilijk kiezen tussen een broodje hamburger of een broodje hete kip, maar voor alles is een eerste keer. Dit is wel erg makkelijk te maken en kan natuurlijk ook gewoon in de koekenpan, maar omdat ik vorig...

Zeeuwse spek

Zeeuwse spek kun je heel makkelijk zelf maken. Warm is het heerlijk, maar koud bij de borrel misschien nog wel lekkerder. Daarnaast kun je het ook nog eens prima bewaren. Zeeuwse spek maak je van doorregen buikspek zonder zwoerd. Ingrediënten: 750 gr Buikspek 6...
Deze zeer complete Burger is gebaseerd op de Howdad's Bacon Cheeseburger van, de naam zegt het al, Howdad's uit San Diego. Volgens lokale kenners de beste burger van San Diego en volgens andere zelfs de beste van het land. Deze...
Je kent ze wel, die droog gebakken karbonades. Met dit recept ben je dat snel vergeten. Haal je karbonades wel bij de slager, en niet in de supermarkt. De karbonades van de slager zijn wat vetter en hebben veel...
Hier een hartig/zoet recept dat eigenlijk een voorgerecht is, maar zo lekker is dat je het ook prima als hoofdgerecht kan serveren. Ik heb deze bereid in een Lodge van 17cm (een gietijzeren ketel) welke ik gewonnen heb op www.brambbq.nl....

Pulled Pork

Als je een keer een hele dag met je BBQ wilt spelen en verplicht thuis wilt blijven dan is het bereiden van Pulled Pork echt iets voor jou. Je bent hier rustig een uur of 10 mee bezig. Als...
Dit is een gerecht uit New Orleans. Een Po’boy is de sandwich van Louisiana en bestaat uit een stuk stokbrood belegd met sla, tomaat en allerlei gefrituurde zeevruchten. De zeevruchten zijn pittig gekruid met cajunkruiden. Hier simpele variant die je...