Een recept welke is gebaseerd uit het boek Planet BBQ van Steven Raichlen. Ingrediënten: 6 korte varkenshaasjes (lange zijn beter, maar minder makkelijk te krijgen) 200/300 gram belegen kaas (smelt wat langzamer dan jong belegen) 1 ui 4 augurken 200 gram bacon in stroken zout en peper Recept: 1 |...

Bierworst

Een goed worstje van een BBQ blijft lastig. Te rauw, te gaar, verbrand. Als je daar genoeg van hebt moet je de BIERWORST eens proberen. Ik heb dit recept via Brambbq.nl. Dit is een ideaal recept als je een flinke...
Als ik een feestje geef is vaak de eerste vraag: je hebt toch wel MOINK ballen? Nu ben ik het draaien van ballen een beetje zat en het kost ook nog eens veel tijd. Dus hierbij de goedkope, snelle...
Een makkelijke manier om zalm klaar te maken op een BBQ. Dit doe je met een grillplankje. Kan jij  in bijna elke supermarkt of slager kopen. Ingrediënten: Grillplank (geweekt) Stuk zalm (bij voorkeur een zijdezalm) dijon mosterd bruine suiker zout Voorbereiding: 1...
Een gerecht met als ingrediënten alleen bacon en worst is dé receptenhit op internet. Er worden zelfs fanclubs opgericht voor de Bacon Explosion zoals het gerecht is genoemd. Sinds de Bacon Explosion werd toegevoegd op de website bbqaddicts.com, trekt de...
Dit is eigenlijk geen recept, maar meer een uitleg over de wijze waarop je een groot stuk koe klaar maak op de BBQ. Ingrediënten: Een groot stuk rundvlees. (Denk hierbij aan bijvoorbeeld een achtermuis, een ezeltje/liesstuk of een jodenhaas. De stukken vlees variëren meestal...
Zoetzure saus is een van oorsprong Aziatische saus die je in de supermarkt kunt kopen. Bij veel vleesgerechten van de bbq komt zoetzure saus prima tot zijn recht. Hier een recept hoe je deze zelf kan maken met verse ingrediënten. Ingrediënten: 2...
Deze marinade wordt zeer aanbevolen. Weer eens wat anders dan de standaard kant-en-klare saté marinades. Ingrediënten: (voor een kilo varkensvlees) 2 el zonnebloemolie 2 el ketjap 1 ui fijn gesneden 2 teentjes knoflook 2 tl ketoembar (gemalen korianderkorrels) 2 tl laos 1 tl djintan (gemalen komijn) 1 tl sambal...
Echte pindasaus. En niet die van wijko, nee ECHTE pinadasuas. Ingrediënten: 1/2 pot pindakaas 2 tenen knoflook  1 theelepel sambal oelek  2 theelepels javaanse suiker of 4 theelepels bruine suiker sap van 1/2 citroen 1 mespuntje trassi 2 kopjes water Bereiding: ...
Op de BBQ  is vis een lekker en gezond alternatief voor vlees. Daarnaast is vis heel geschikt voor de BBQ omdat het snel gaar is. Bijna alle vissoorten kunnen op de BBQ bereid worden.Hele vissen bereid je op de...