Pindasaus

Echte pindasaus. En niet die van wijko, nee ECHTE pinadasuas.


Ingrediënten:

  • 1/2 pot pindakaas
  • 2 tenen knoflook
  •  1 theelepel sambal oelek
  •  2 theelepels javaanse suiker of 4 theelepels bruine suiker
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 mespuntje trassi
  • 2 kopjes water

Bereiding:

  1. Doe de pindakaas met de kopjes water in een pannetje en breng dit mengsel onder goed roeren langzaam tot bijna aan het kookpunt
  2. Neem de pan van het vuur en voeg de knoflook, sambal, suiker, het citroensap en de trassi toe. Als de saus te dik is voeg je nog wat extra water toe.
  3. Roer er de ketjap door en zet het pannetje nog een paar minuten op uiterst laag vuur
  4. Roer goed, zodat alle ingrediënten zich geheel kunnen mengen.

Print Friendly, PDF & Email
Vorig artikelVis bereiden op de BBQ
Volgend artikelSate marinade

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Print Friendly, PDF & Email

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Door akkoord te gaan maak je gebruik van alle functionaliteit op deze site en accepteer je automatisch ons cookiebeleid.