Pulled Pork is lekker, maar als je even wat minder tijd hebt is dit een uitkomst. Binnen 2 uur heb je heerlijke broodjes Pulled Chicken.
Zo een lekker broodje kip heb je nog nooit gegeten.
Ook lekker om eens een nieuw BBQ sause uit te proberen.
Pulled Chicken kan je makkelijk in invriezen, dus te veel maken is geen zonde!


Ingrediënten

  • 1kg kippenbouten
  • kipkruiden
  • rookhout
  • kadjes (of lekkere verse bollen van de bakker)
  • je favorieten bbq saus

Voorbereideing

  1. voor de pulled chicken is geen voorbereiding nodig. Je kan de kip insmeren met kipkruiden, maar ik heb niet gemerkt dat dit effect heeft op de smaak.

Op de BBQ

  1. Stook je BBQ naar ca. 180°c
  2. Leg rookh0ut op het de kolen. Je kan hiervoor ook een rookbom maken.
  3. Laat de kip ca. 60 min garen bij een temp van 175°c
  4. Als de kip een kerntemperatuur van 78°c heeft is hij goed gaar

Afwerking

  1. Laat de kip nu een half uurtje afkoelen.
  2. Trek het vel van de kip en pers met de hand het vlees van de botten
  3. Probeer zoveel mogelijk bijvlees te verwijden.  Je wilt toch niet te lang kauwen op je kip!
    Het handigst is het om de kip op een plank uit elkaar te trekken en de verpakking te gebruiken als afvalbak.
    Druk het vlees met je blote handen van het bot en verwijder alles wat je niet vertrouwd.
    Om het vlees wat fijner te krijgen kan je het door je vingers heen persen.
  4. Leg de kip op je kadet en voeg hier je favoriete BBQ saus aan toe.

Je kan Pulled Chicken voor veel meer gerechten gebruiken, maar op een kadetje komt het het best tot zijn recht.
Probeer je favoriete BBQ kruiden, dressing, satésaus of marinade.
Pulled Chicken kan je per portie invriezen en eten wanneer je er zin in hebt.

Eet Smakelijk!

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here