Sate marinade

Home Kruiden en sauzen Sate marinade
Deze marinade wordt zeer aanbevolen. Weer eens wat anders dan de standaard kant-en-klare saté marinades.


Ingrediënten: (voor een kilo varkensvlees)

  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el ketjap
  • 1 ui fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl ketoembar (gemalen korianderkorrels)
  • 2 tl laos
  • 1 tl djintan (gemalen komijn)
  • 1 tl sambal of een halve lombok (rode peper)
  • 1/2 citroen uitgeperst
  • zout
  • peper

Bereidingswijze:
1 | Plet de knoflook en meng deze samen met de ui, sambal en de kruide tot een kruidenmengsels, hiervoor kun je ook een keukenmachine gebruiken.
2 | Vermeng dit samen met de zonnebloemolie, citroensap en ketjap.
3 | Snij het vlees in blokjes.
4 | Meng de marinade goed door het vlees en laat het een nachtje intrekken in de koelkast.


Bron: www.brambbq.nl

Print Friendly, PDF & Email
Vorig artikelPindasaus
Volgend artikelZoetzuresaus

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Print Friendly, PDF & Email

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Door akkoord te gaan maak je gebruik van alle functionaliteit op deze site en accepteer je automatisch ons cookiebeleid.