Weer eens een andere variant op de alom bekende saté.


Ingrediënten:

  • 4 st | kipfilet
  • ½ kopje | sinasappelsap
  • ¼ kopje |  ketjap
  • 2 tl | honing
  • 1 tl | knoflookpoeder
  • 1 tl | gember
  • 1 st | ui
  • 2 tl | coriander
  • 1 st | citroen

Bereiding:

  1. doe de ingrediënten in een kom en knijp hierboven de citroen uit;
  2. roer dit goed door elkaar;
  3. snij de kipfilet is stukken;
  4. doe de kip in de marinade en laat dit 3 á 4 uur intrekken;
  5. rijg de kip aan stokjes;
  6. smeer de kip tijdens het grillen in met de overgebleven marinade;
  7. wees voorzichtig met grillen, we willen natuurlijk niet dat de kip te droog wordt
  8. Je kan de kip serveren met pindasaus, maar deze is van zijn eigen ook al erg smaakvol.

 Als variant kan je de kip natuurlijk ook gewoon als filet grillen en serveren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here