Dit zijn duidelijk spare ribs, maar deze zijn ontstaan uit een combinatie van verschillende gerechten. Als iemand een passende naam weet dan moet ie dat even laten weten. Voorlopig blijven het gewoon spareribs uit de pan want ze waren gewoon vreselijk lekker.


Ingrediënten:

  • 2 Spare ribs, flinke vlees ribben of baby back ribs. Als er maar vlees aan zit
  • je favoriete BBQ kruiden
  • 1 fles BBQ saus
  • 2 el bruine suiker
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 1 ui
  • 1 tl sambal
  • 1 fles bier
  • 1 pan of grote aluminium bak

Voorbereiding:
1. | Verwijder het vlies aan de binnenzijde van de spareribs;
2. | Wrijf ze goed in met de rub (kruiden);
3. | Snijd de spareribs in kleine stukken (2 botten per stuk) en laat de kruiden ca 1 uur intrekken;
4. | Snijd een ui en doe deze samen met rest van de ingrediënten in een oude braadpan, dutch oven of aluminium bak;

Bereiding:
5. | Steek je BBQ aan op de indirecte methode;
6. | Zet de pan met de saus er op en laat deze langzaam opwarmen;
7. | Grill de spareribs (direct) boven de kolen tot dat deze een mooie bruin kleurtje hebben. Ze hoeven niet helemaal gaar te zijn wat ze zullen in de pan nog na garen;
8. |  Dompel ze onder in de saus en laat je ze nog ca 1 uur in de saus koken. Om het kwartier even roeren;


Voor Spareribs die echt van het bot vallen, bekijk ook de Fall of the bone ribs >

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here