De kerst staat weer voor de deur.

Net als elk jaar moet ook jij weer opzoek naar een bijzonder gerecht om met kerst op tafel te zetten. Dat je in de winter prima kan BBQen is inmiddels wel bewezen.

Wil je niet de hele avond in de keuken staan, maar gezellig met zijn allen rond de BBQ met een knisperend houtvuurtje dan is hier een lijst met BBQ recepten die prima geschikt zijn voor een perfect kerstdiner.

1

Picanha

Als je een mooi groot stuk vlees wilt serveren is Picanha hier ideaal voor. Ook de bereiding is spectaculair en niet al te ingewikkeld. Als alternatief zou je bijvoorbeeld ook rumpsteak of rosbief kunnen serveren. Lees hier meer over de bereiding, en bekijk hier de ideale kerntemperaturen om te voorkomen dat je vlees te droog/gaar wordt.

2

Kip met appel en kaneel

Een simpel recept dat je zowel als voor- hoofd- of nagerecht kan serveren. Door de combinatie van appel, kip, kaneel en stroop een bijzondere smaak ervaring, en ja kip als toetje? Doe er een bolletje ijs bij en smullen maar!

3

Rollade op de BBQ

Een rollade op de BBQ maken is helemaal niet moeilijk, sterker nog, het is juist heel makkelijk. Door het gebruik van een vleesthermometer kan hij gewoon niet mislukken en je weet niet wat je proeft. Kipdij is hier ideaal voor, maar ook een varkens of runderrollade is zo gemaakt. Eenmaal een rollade om de BBQ gemaakt en je maakt hem nooit meer anders.
|

4

Koud gerookte zalm

Zelf zalm roken is leuk om te doen. Koud roken kost alleen wel wat tijd dus doe dit van te voren. Scheelt je weer wat stress met kerst! Koud gerookte zalm is goed te bewaren en je kan het in veel gerechten verwerken. Ook als bijgerecht of los op een toastje is het erg lekker.

5

Bacon explotion

Spannend om te maken en spectaculair om te serveren. De Bacon Explotion is een echte bom en telt maar liefst 5000 calorieën. Hij is goed voor te bereiden als je deze op tafel open snijd hoor je alleen maar OOEHs en AAAHs.

6

Beercan chicken

Misschien is kalkoen de traditie, maar er gaat ook niks boven een lekkere vette malse kip. En dan wel perfect bereid en zo gaar dat deze van het bot valt. De perfecte manier om kip te bereiden op de BBQ is op een bierblik en het ziet er ook nog eens leuk uit. Meet de gaarheid met een vleesthermometer en je bent gegarandeerd van perfect gegaarde kip.

7

Zalm met mosterd en suiker

Er is geen makkelijkere manier om zalm klaar te maken op een BBQ dan met een grillplankje. Deze kan je in bijna elke supermarkt of slager kopen. Smeer de zalm van te voren in met mosterd en bruine suiker en het resultaat is verbluffend lekker. Zo heb je zalm nog nooit gegeten.

8

Bacon kaas varkens rollade

Lekker voor tussendoor, of maak hem in het groot en snij hem in stukken. De combinatie van spek, kaas, augurk en een uitje is zeer verrassend en het is erg leuk om te maken.

9

MOINK Ballen

Wie kent ze niet. Gehaktballetjes bestrooid met kruiden en omwikkeld met spek. Nadat je ze dipt in BBQ saus en honing heb je een MOINK Ball. Heerlijk voor tussendoor of voor bij het naborrelen.

10

Hambuger

Heb je geen zin in een exotisch gerecht en wil je iets simpels, maak dan gewoon een paar hamburgers en kleed deze aan met alles wat je maar kan bedenken. Lees hier 10 tips voor de perfecte hamburger.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here