Vis bereiden op de BBQ

Home Grillen Vis bereiden op de BBQ
Op de BBQ  is vis een lekker en gezond alternatief voor vlees. Daarnaast is vis heel geschikt voor de BBQ omdat het snel gaar is. Bijna alle vissoorten kunnen op de BBQ bereid worden.Hele vissen bereid je op de BBQ in een visklem.Vul de buikholte dan met verse kruiden en plakjes citroen. Leg stevige vis als tonijnsteak of zalmfilet zo op het rooster of maak er mooie spiesen van. Tere visfilets kun je met kruiden en groenten verpakken in aluminiumfolie en zo op de BBQ leggen.


Aan de slag:
Zorg ervoor dat de BBQ goed heet is, dus steek hem ruim op tijd aan. Laat de vis zo lang mogelijk koel staan en neem het zo laat mogelijk mee naar buiten. Zet vis nooit in de zon en ook niet te dicht bij de BBQ.
Bestrijk bij BBQ zowel het rooster als de vis met olie om vastplakken te voorkomen.  Keer de vis het liefst maar één keer om, pas als deze aan één kant goed geroosterd is. De visklem is ideaal voor het bereiden van vis op de BBQ . De klem voorkomt dat de vis uit elkaar valt of aan het BBQ-rooster blijft plakken.

Vispakketjes:
Maak van visfilets een pakketje met kruiden, groenten en een scheutje wijn in aluminiumfolie. Leg het pakketje ongeveer een kwartier op het BBQ-rooster.

Visspiesjes:
van stevige vissoorten kunnen goed visspiesjes gemaakt worden. Bestrijk de spiesen van tevoren met wat (gekruide) olie.


Print Friendly, PDF & Email
Vorig artikelIndirect BBQen?
Volgend artikelPindasaus

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Print Friendly, PDF & Email

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Door akkoord te gaan maak je gebruik van alle functionaliteit op deze site en accepteer je automatisch ons cookiebeleid.