Zoetzuresaus

Home Kruiden en sauzen Zoetzuresaus
Zoetzure saus is een van oorsprong Aziatische saus die je in de supermarkt kunt kopen. Bij veel vleesgerechten van de bbq komt zoetzure saus prima tot zijn recht. Hier een recept hoe je deze zelf kan maken met verse ingrediënten.


Ingrediënten:

  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 blik ananas
  • zonnenbloemolie
  • 4 el rijstazijn
  • 2 tl maiszetmeel
  • 200 ml tomatenketcup
  • 1 blik tomatenpuree
  • versgemalen peper
  • suiker

Allereerst een belangrijke opmerking. Let er goed op dat de saus zowel zoet als zuur is. Krijgt een van beide smaken de overhand dan is de saus minder lekker.

Bereiding:
1. | Snijd beide paprika’s en de ui in kleine stukjes.

2. | Schenk het sap uit het blikje ananas in een glas en zet het even aan de kant

3. | Snij de ananas in kwarten en laat het even in het blik zitten.

4. | Zet een koekenpan op hoog vuur en schenk hier een scheut zonnebloemolie in. Bak de  ui ongeveer 3 minuten en voeg nu de paprika toe. Begint de paprika lekker te ruiken dan wordt het tijd om de ananas bij het groentemengsel te doen. Roer de ananas goed door de groenten en haal de pan van het fornuis.

5. | Zet een andere pan op het fornuis en vermeng hierin het sap van de ananas met de ketchup, een half blikje tomatenpuree, de azijn en wat versgemalen peper. Breng het mengsel al roerende aan de kook.

6. | Vind tussendoor even tijd om in een maatbeker het maiszetmeel te mengen met een klein scheutje koud water. Terwijl de pan lekker pruttelt voeg je nu het maispapje toe. Blijf roeren totdat de saus begint te binden en haal hem dan van het fornuis.

7 | Roer nu het mengsel van de paprika, ui en ananas door de saus en breng hem op smaak met een beetje suiker (proeven!) en eventueel een klein beetje tomatenpuree.

Een heerlijke zoetzure saus voor de bbq is het eindresultaat! Veel BBQ plezier en natuurlijk eet smakelijk!


Bron: www.bbq-recepten.nl

Print Friendly, PDF & Email
Vorig artikelSate marinade
Volgend artikelGrote stukken rundvlees

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Print Friendly, PDF & Email

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Door akkoord te gaan maak je gebruik van alle functionaliteit op deze site en accepteer je automatisch ons cookiebeleid.